joi, 19 decembrie 2013

Proiectul Un CLICK de inFORMAție premiat în cadrul campaniei Assoclic

În urma concursului de proiecte educaționale, Liceul Teoretic Teiuș s-a aflat printre laureații Assoclic, etapa a doua, 2013, participând în competiție cu proiectul Un CLICK de inFORMAție, coordonat de prof. Marius PINTEA, unitatea urmând a fi dotată cu un număr de 8 calculatoare.
Campania Assoclic face parte din proiectul "RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar - Redu, Reutilizeaza, Recicleaza, oferind o noua șansa persoanelor dezavantajate" și se înscrie într-o serie de activități desfășurate de Ateliere Fără Frontiere (AFF) și EcoTic  în cadrul proiectului co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsă.
Criteriile de selecție a proiectelor au fost: pertinența, impactul social și local, impactul educativ, impactul economic și profesional, perenitatea și aprecierea globală, proiectul Un CLICK de inFORMAție îndeplinindu-le cu succes pe toate.

Proiectul propus de Liceul Teoretic Teiuș este rezultatul obiectivelor stabilite ca ținte de atins: facilitarea accesului elevilor și a comunității locale la informație, asigurarea inițierii în utilizarea tehnologiei informaționale și de educație, stimularea dorinței de cercetare documentară și dezvoltarea abilităților în procesarea informației, scopuri care se regăsesc reiterate la nivel european prin competențele chei stabilite de Uniunea Europeană și Consiliul European. Un CLICK de inFORMAție se focusează pe inițierea elevilor în tainele manipulării informației, de la ABC-ul utilizării unui motor de căutare pănă la stabilirea veridicității, prelucrarea și restituirea informației într-o formă personalizată și individualizată.
Impactul scontat al proiectului se poate traduce prin: interes crescut pentru informația de calitate și utilizarea acesteia în diverse situații concrete, folosirea informației în dezvoltarea personală autonomă, competitivitate pe piața muncii de oriunde din lume, formarea principiilor intelectuale în utilizarea tehnologiei informaționale și formarea autonomiei informaționale la elevi.

Liceul Teoretic Teiuș, condus de prof. Octavian Mihai Rusu, susține și furnizează un învățământ de calitate, asigurând formarea autonomiei informaționale la elevi și a competitivității lor în spațiului european, care facilitează mobilitatea și inserția pe câmpul de muncă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu