luni, 9 decembrie 2013

Fii euROpean, promovează egalitatea de gen în școala ta!



În cadrul acestui proiect dorim să abordăm problematica de gen în rândul cadrelor didactice precum și în rândul copiilor şi să promovăm egalitatea de gen de la cele mai fragede vârste.

Motivele pentru care se dorește acest lucru sunt următorele: interes scazut pentru problematica de gen în școală, puține informații legate de educația de gen în școală, dorința de a impărtăși bune practici în ceea ce privește egalitatea de gen încă de la grădiniță;
Scopul general este de a promova specificitatea, parteneriatul și egalitatea de gen în școală.
Obiectivele urmărite sunt: identificarea rolului dimensiunii de gen în educație, identificarea dimensiunii de gen în materialele curriculare și în modul de organizare al spațiului fizic al sălii de clasă și promovarea specificității, parteneriatului și egalității în școală.
Elevii au realizat sub îndrumarea cadrelor didactice lucrări plastice având ca temă: Fii european și promovează egalitatea de gen în școala ta! folosindu-se ca tehnică de realizare colajul.
Clasele participante: a VIII-a A și a VIII-a B
Elevii care au realizat cele mai bune colaje sunt: Bordianu Georgiana, Boca Cristina, Crisan Andreea, Marc Daniel, Mezin Gabriel, Nistor Adelina, Strajan Ioan, Tamas-Crisan Denisa din clasa a VIII-a B și Corfuță Paul și Borbely Roxana Simona din clasa a VIII-a A.

Acest proiect a implicat în implementarea lui și diriginții claselor a VIII-a: prof. Gabriela LASCU și prof. Marius PINTEA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu