marți, 12 octombrie 2021

„Aleg să trăiesc sănătos!”, proiect adresat adolescenților din cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba

 Un nou proiect, „Aleg să trăiesc sănătos!”, a fost lansat în această lună în cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba. Proiectul își propune conștientizarea importanței adoptării unui stil de viață sănătos a adolescenților din cadrul Liceului Teoretic Teiuș, prin activități de educație nonformală.

În perioada următoare se vor derula activități pentru elevii din clasele de liceu și pentru părinții acestora. Activitățile desfășurate de Asociația Iochebed, în colaborare cu doamna profesor consilier școlar Popescu Ioana-Mirela, vor aborda teme precum: Nutriție și sport, Sănătate și igienă, Emoțiile în viața mea, Consumul de substanțe, Relații sănătoase și boli cu transmitere sexuală. În cadrul proiectului vor participa 100 de elevi la ateliere de dezvoltare a unui stil de viață sănătos și 20 de părinți în cadrul unui webinar ce va aborda tematica relațiilor sănătoase vs de cea a relațiilor toxice.

Proiectul se va desfășura în primul semestru al anului școlar 2021-2022, pentru 100 de elevi cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba. „Aleg să trăiesc sănătos!” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Adolescenții sunt supuși constant presiunilor din partea școlii, a prietenilor și a părinților, iar acest aspect face ca adoptarea unui stil de viață sănătos să fie dificilă. Din cauza lipsei programelor de educație privind deprinderile de viață, a lipsei supravegherii părinților și a posibilităților limitate de educație a acestora, dar și din cauza accesului ușor la alcool, tutun și droguri, adolescenții se confruntă cu multe provocări. Acest proiect s-a născut din dorința reducerii acestor comportamente de risc și conștientizarea importanței adoptării unui stil de viață sănătos de către adolescenți.”, a declarat doamna Ioana-Mirela Popescu, profesor consilier școlar în cadrul unității școlare.

„Stilul  de  viață  se  referă  la  totalitatea  deciziilor  și  comportamentelor  care  afectează  sănătatea

personală. „Aleg să trăiesc sănătos!” este un proiect destinat adolescenților școlii noastre care încearcă să influențeze alegerile și deciziile acestora în ce privește sănătatea și adoptarea unui stil de viață echilibrat. Temele abordate precum nutriția, igiena, emoțiile, consumul de substanțe sunt de interes, și acoperă un spectru larg în determinarea și însușirea/dezvoltarea comportamentelor unui stil de viață sănătos.”, a declarat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș, Alba.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu