duminică, 8 aprilie 2012

ȘCOALA ALTFEL, Licelul Teoretic Teiuș

O săptămână de școală altfel care a propus elevilor activități variate implicându-i în diverse situații instructiv-educative.
Programul și-a propus implicarea, deopotrivă, a elevilor și a dascălilor, în activități nonformale, interesante, care să le valorizeze talentele, preocupările extra-şcolare şi competenţele în domenii cât mai diverse şi interesante.
Clopoţelul “Şcolii Altfel” a sunat, pentru prima dată, în 2 aprilie 2012. A sunat pentru un altfel de orar, pentru activităţi care exced curriculumul naţional şi care, sperăm, că au adus plus-valoare întregii comunităţi şcolare: competenţe, coeziune, spirit de echipă şi, nu în ultimul rând, un zâmbet elevilor şi dascălilor implicaţi.
Activitățile propuse de Centrul de Documentare și Informare au fost: „Literatură vs cinematografie”, „În lumea poveștilor”(concurs pe marginea unei bibliografii date), „Ex-libris”, „Personaje păpuși”, „Lumea lui Nică în Paint”, „Jocurile copilăriei”, „Amintiri teatrale”.
Daniel Funeriu: „Școala altfel” a deschis câmpul unor activităţi care alminteri nu ar fi avut loc în şcoli. De asemenea, am urmărit creşterea entuziasmului elevilor pentru aceste activităţi şi cred că s-a reuşit. Împreună cu rigoarea de la ba­ca­laureat şi reintroducerea învăţă­mân­tului profesional, săptămâna "Şcoala altfel" este un element de cotitură în modul în care este concepută şcoala românească.”

2 comentarii: