marți, 10 martie 2015

Google for education, training pentru cadrele didactice

Liceul Teoretic Teiuș, prin intermediul cadrelor didactice, participă, în această perioadă, la stagiile de formare Google for Education.
Prin programul de formare cu o durată de două zile, cadrele didactice beneficiare vor dobândi abilități  de utilizare a instrumentelor online în educație. Aplicațiile Google for  Education sunt instrumente ce pot fi utilizate în mod gratuit în  procesul de învățământ, în procesele administrative din școală, precum și  în comunicarea cu părinții și comunitatea. Formarea este gratuită și asigurată de formatorii și liderii locali Google.
Programul urmărește pregătirea cadrelor didactice să pună la dispoziția elevilor o mai bună pregătire pentru viața profesională, prin oferirea accesului la tehnologie și training în utilizarea instrumentelor online.
Utilizarea la clasă a instrumentelor online presupune un proces de învățare pentru cadrele didactice, concretizat în stagiile de formare organizate de JA România. La aceste formări s-au înscris 49 de cadre didactice din învățământul preprimar, primar, gimnazial și liceal.
Junior Achievement România este o organizație non-profit, care are drept scop să inspire şi să pregătească tânăra generaţie pentru a reuşi în carieră și viață prin încurajarea iniţiativei, profesionalismului şi dezvoltării unor competenţe esenţiale pentru viaţa personală şi profesională.

„Utilizând aplicațiile Google împreună cu elevii, procesul de învățământ va urma calea firească a evoluției tehnologiei informaționale, iar învățarea va deveni mai atractivă pentru elevi și evaluarea mai facilă pentru cadrele didactice” a declarat dir. adj. Marius Cosmin Pintea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu