duminică, 22 martie 2015

Fête de la Francophonie 2015


În fiecare an, pe data de 20 martie se sărbătoreşte, la nivel mondial, Ziua Internaţională a Francofoniei. Pentru Liceul Teoretic Teiuș este deja o tradiție să marcheze acest eveniment important, nu doar într-o singură zi, ci pe parcursul unei întregi săptămâni. 
În cadrul proiectului „La francofête 2015″, derulat în perioada 16-20 martie 2015, elevii teiușeni au arătat unicitatea și frumusețea limbii franceze prin diverse activități: expoziție de planșe, mascote, desene, strângându-se un număr impresionant de 64 de lucrări, scenete de teatru, poezie, jocuri online de cultură generală, karaoke, film, emisiuni și muzică franceză la radioul școlii. 
De asemenea, la inițiativa doamnei inspector de limbi moderne prof. Corina Radu și a doamnelor profesoare Adriana Popa și Mihaela Ștefănescu s-a derulat un proiect județean – „J’ai à cœur mes amis francophones” între Liceul Teoretic Teiuș și Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia. Acest proiect s-a materializat prin schimbarea de cărți poștale, desene și mesaje în limba franceză.
„Prin această activitate se dovedește încă o dată afinitatea poporului român pentru limba franceză și totodată apartenența României la grupul de țări francofone. De asemenea, activitățile extracurriculare au rolul de a dezvolta competențele elevilor în situații concrete de viață. Proiectul „La francofête 2015” a creat cadrul optim pentru exersarea limbii franceze și practicarea acesteia în afara sălii de clasă” a declarat prof. Marius PINTEA, directorul adjunct al unității școlare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu