vineri, 26 februarie 2016

Emoții, bucurie și speranță. „Ziua porților deschise” la Liceul Teoretic Teiuș

Preșcolarii Grădiniței cu Program Normal „Prietenia” Teiuș (Nr. 1 și Nr. 2) împreună cu părinții au participat la Ziua porților deschise, eveniment organizat de Liceul Teoretic Teiuș cu prilejul începerii înscrierilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017.
Evenimentul a debutat cu o sesiune de informare a părinților despre condițiile de înscriere în învățământul primar, precum și despre planul de școlarizare, oferta educațională și numărul de locuri aferent anului școlar viitor, părinții primind broșuri informative cu etapele, calendarul, programul și actele necesare înscrierii în învățământul primar.

De asemenea, au fost prezentate realizările și obiectivele educaționale ale instituție de învățământ cu accent pe activitățile derulate de clasa pregătitoare. Părinții au fost încântați de primirea avută, arătându-se dornici să fie parteneri ai actului educațional furnizat de școală.
La rândul lor, oaspeții mici au desfășurat activități specifice clasei pregătitoare, s-au bucurat primind baloane și mărțișoare realizate de colegii lor mai mari din clasele a IV-a.
În final, părinții și copiii au vizionat unitatea de învățământ, clasele care vor deveni clase pregătitoare și bineînțeles clasele pregătitoare actuale. Interesul acestora pentru înscrierea în învățământul primar s-a concretizat în întrebări adresate cadrelor didactice prezente: prof. înv. primar Olga Sicoie, prof. înv. primar Ionela Verdeș, prof. înv. primar Dorina Ciortea și prof. Anca Todor.

„Evenimentul s-a dovedit a fi un succes, părinții fiind informați despre metodologia înscrierii în învățământul primar, despre sursele de informare utile, mai precis site-urile Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Inspectoratului Școlar Județean Alba și site-ul Liceului Teoretic Teiuș, toate oferind informații prețioase pentru buna derulare a înscrierii în anul școlar 2016-2017” ne-a declarat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul școlii.

duminică, 21 februarie 2016

Campania Hai pe Net 2016 - fii alături de noi! 14 - 20 martie 2016

Ediția Hai pe Net 2016 susține în acest an realizarea următoarelor obiective și activități:
1. Promovarea accesibilității web;

Această componentă a campaniei Hai pe Net este nouă în anul 2016! Aceasta a fost inclusă ca și o prioritate a campaniei din acest an pentru a conștientiza opinia publică și tinerii referitor la nevoile de accesibilitate web în rândul persoanelor cu deficiențe de vedere. Campania este susținută de către Fondul ONG în România prin EEA Grants.
2. Promovarea TIC pentru favorizarea angajării tinerilor;
a. Sprijiniți TINERII să își identifice competențele și abilitățile latente pe care nici măcar nu știau că le au. Platforma http://yourock.jobs/ro îi va ajuta să-și creeze un CV demn de atenția instituțiilor educaționale sau ale angajatorilor!
b. Încurajați ELEVII și STUDENȚII să acceseze aplicația de analiză a competențelor transversale TIC pentru tineri disponibilă la www.skillage.eu
c. Testați competențele digitale ale participanților prin simularea unui examen IC3 – Digital Literacy certification. 45 de întrebări în 45 de minute cu rezultatul de punctaj afișat imediat. Certipro Education pune la dispoziția campaniei Hai pe Net 1000 de simulări gratuite IC3.
3. Primul clic;
Organizați cursuri, ateliere, evenimente, etc prin care să încurajați persoanele care nu au utilizat vreodată un
calculator sau nu au accesat vreodată internet-ul să facă primul clic alături de voi. Indiferent dacă aceștia se
familiarizează pentru prima dată cu un calculator sau un dispozitiv mobil (tabletă, telefon, etc) sau dacă pur și
simplu învață să caute informații utile pe internet – suntem pe drumul cel bun!
Mai multe detalii despre campanie găsești AICI

sâmbătă, 6 februarie 2016

DINȚI FRUMOȘI, COPII SĂNĂTOȘI la Liceul Teoretic Teiuș

Timp de două săptămâni, în perioada 25 ianuarie – 5 februarie 2016, Liceul Teoretic Teiuș a derulat o serie de activități în cadrul programului educațional extracurricular „Dinți frumoși, copii sănătoși”, activități ce au avut ca grup țintă preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal „Prietenia” Teiuș, Grădinița cu Program Normal Căpud, precum și elevii ciclurilor primar (CP-IV) și gimnazial (V-VIII), însumând un efectiv de 620 de preșcolari și elevi.
Activitățile au vizat dezvoltarea comportamentelor cu privire la modul de îngrijire a dinților și prezentarea obiectelor de uz personal necesare periajului zilnic, precum și punerea bazelor trainice formării unui comportament igienic prin învățarea copilului, de la cea mai fragedă vârstă, să fie îngrijit, să respecte regulile de igienă personală și să se obişnuiască cu un regim raţional de alimentaţie.

Pe parcursul implementării programului s-au facilitat întâlniri cu medicul stomatolog dr. Luminița Hălălai, partener al proiectului, care a transmis informații și a desfășurat mici exerciții pe tema îngrijirii și păstrării unei dentiții sănătoase, provocându-i pe copii prin jocuri de rol, urmărindu-se prin acestea formarea deprinderilor de alimentaţie raţională - un rol important în prevenirea cariilor dentare, formarea şi cultivarea interesului pentru problematica sănătăţii dinților, cunoaşterea modului de periere corectǎ a dinților, cunoaşterea noţiunilor legate de sănătate şi boală în vederea unei igiene dentare corecte și dezvoltarea capacităţii de utilizare a normelor igienico-dentare prin corectarea deprinderilor greşite şi încurajarea celor corecte.
De asemenea, ca parteneri ai proiectului menționăm Clubul Rotary Teiuș, Asociația Arnemuiden Olanda și Primăria Teiuș care au susținut programul „Dinți frumoși, copii sănătoși” prin acordarea a 620 de seturi (periuță și pastă de dinți) pentru fiecare beneficiar al grupului țintă.

„Formarea deprinderilor igienice începe în familie și este completată în grădiniță și mai târziu în școală. Formarea unor moduri de execuție corectă a deprinderilor, cât și formarea motivației necesare executării activităților igienice revine în mod direct binomului școală-familie. Prin derularea activităților în cadrul programului „Dinți frumoși, copii sănătoși” s-a dorit dezvoltarea și corectarea, acolo unde este nevoie, a deprinderilor de igienă dentară” ne-a declarat directorul Liceului Teoretic Teiuș, prof. Marius Pintea.