marți, 26 martie 2019

Hai pe net 2019!, ediție aniversară „ De 7 ani împreună!”

Liceul Teoretic Teiuș derulează o serie de activități în cadrul Campaniei „Hai pe net 2019!”, desfășurată în perioada 25 - 31 martie 2019.
Campania Hai pe NET 2019! face parte din campania pan-europeană de incluziune digitală ALL DIGITAL Week 2019, o campanie anuală de responsabilizare digitală care vizează organizarea de evenimente online și offline cu scopul de a aborda transformarea digitală și efectele acesteia: 43% dintre cetățenii europeni nu au competențe digitale de bază; 37% din forța de muncă nu este pregătită pentru joburi digitale; 14% dintre cetățenii europeni n-au folosit vreodată internetul; 49% dintre cetățeni n-au folosit vreodată un site care să verifice veridicitatea unor fapte sau știri și pentru că 72% dintre cetățenii Europei cred că munca lor va fi înlocuită de roboți.
Fundația EOS - Educating for an Open Society coordonează derularea campaniei de alfabetizare și incluziune digitală Hai pe NET, 2019! în perioada 25 – 31 Martie 2019. Aflată la cea de-a zecea ediție, campania susține organizarea de activități online, de la simple ore de alfabetizare digitală, la acțiuni ce vizează performanța în mediul online.
EOS promovează un set de activități pentru care oferă și premii precum:
1. Primul clic – atragerea noilor veniți pe Internet. Activități adresate mai ales seniorilor, dar și persoanelor curioase să înțeleagă ce înseamnă și cum se folosește Internetul.
2. Competențe digitale? No problem! – vizează testarea competențelor digitale pentru elevi de liceu și studenți interesați de cariere viitoare.
3. Programare creativă prin Minecraft pentru Educație – activități adresate elevilor care vor să învețe să scrie cod. Activitățile sunt organizate de către profesori.
4. Programare creativă prin Micro: biți – activități adresate elevilor care vor să învețe să scrie cod. Activitățile sunt organizate de către profesori.
5. Cursuri online de perfecționare pentru e-facilitatori, dascăli și bibliotecari – profesorii și bibliotecarii sunt încurajați să urmeze cursuri de perfecționare digitală, recunoscute în întreaga lume.

Liceul Teoretic Teiuș, Alba, aniversează 7 ani de când implementează activitățile campaniei „Hai pe Net!”. În această perioadă ne-am bucurat de reușitele pe care le-am avut în implementerea proiectului, de premiile câștigate. An de an elevii participă cu entuziasm aplicând cu succes noile tehnologii aplicabile în societatea contemporană informațională.

vineri, 1 martie 2019

Viitorii elevi ai Liceului Teoretic Teiuș, Alba, ciclul primar, au spus „prezent” pentru prima dată la „Ziua Porților Deschise”, ediția 2019


„Ziua Porților Deschise”, ediția 2019, Liceul Teoretic Teiuș, Alba, a adus împreună preșcolari, elevi, părinți, cadre didactice cu scopul discutării înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2019-2020.
Evenimentul a fost construit sub semnul primăverii și al bunei dispoziții, propunând activități specifice părinților: workshop-ul cu tema „Importanța parteneriatului școală – elev - familie” susținut de prof. Marius Cosmin Pintea, a propus o abordare interactivă prin vizionare de film, jocuri de icebreaker, atribuții și roluri asumate de fiecare dintre actanții educației, și activități specifice preșcolarilor: ateliere de creație, îndemânare și multe, multe jocuri.

Vizitarea spațiilor școlii, întâlnirea cu elevii claselor a IV-a, întâlnirea cu viitoarele cadre didactice ce vor preda la clasele pregătitoare, cântecele și mesajele de bun venit la școală au creat cadrul perfect schimbului de impresii remarcat în bucuria preșcolarilor, entuziasmul și spontaneitatea lor.
„Ziua Porților Deschise” la Liceul Teoretic Teiuș, Alba, a fost un motiv de încântare și pentru elevii claselor a IV-a, cărora le-au trecut pragul un număr mare de copii, părinți și bunici. 
Viitorii școlari au admirat expoziția de mărțișoare realizată de elevii claselor primare, apoi s-au bucurat de surprizele oferite de gazde: mărțișoare, baloane și bomboane. Preț de câteva minute au simțit ce înseamnă să fii școlar, luând loc în băncile viitorilor lor colegi de școală.
„Frecventarea clasei pregătitoare este foarte importantă pentru copii deoarece parcurgerea acestui an școlar face adaptarea mai ușoară în clasa I, îi acomodează cu școala și cu învățătorul clasei, cu un program fix, îi învață să respecte reguli specifice vârstei lor și să socializeze cu alți copii” ne-a declarat prof. înv. primar Simona Borbely, cadru didactic ce va prelua clasa pregătitoare.
„Când ușa clasei a fost deschisă și domnul director însoțit de acei copii gingași ca niște ghiocei, împreună cu părinții lor, au intrat, am fost cuprinsă de emoție... mi-au amintit că, în urmă cu 4 ani și jumătate am trăit aceleași emoții ca și acum. Întreaga clasă s-a luminat când privirile lor gingașe și zâmbetul lor deosebit căutau să exploreze necunoscutul. Chiar și actualii elevi erau fericiți și cu bucurie în suflet spuneau că își amintesc cu drag , văzându-i pe colegii lor mai mici, de ziua în care și ei au venit la școală, asemenea lor” ne-a spus prof. înv. primar Adina Vântu, cadru didactic ce va prelua clasa pregătitoare.
„Ziua Porților Deschise, ediția 2019, a fost gândită diferit de anii anteriori. Am dorit să accentuăm importanța și vitalitatea educațională a parteneriatului școală – elev – familie în vederea obținerii succesului școlar încă de la vârste mici. Pe de altă parte, prin activitatea implementată, s-a intenționat facilitarea comunicării dintre părinți și personalul didactic și informarea familiilor privind oferta educațională, metodologia și calendarul înscrierii în învățământul primar. Feed-back-ul participanților ne-a sugerat ideea că astfel de întâlniri sunt benefice, integratoare și cu un efect de lungă durată” ne-a declarat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș, Alba.