marți, 10 decembrie 2019

„Detectivi pe tărânul emoțiilor!” - elevii Liceului Teoretic Teiuș, Alba, inițiați în identificarea și gestionarea diferitelor tipuri de emoții


„Detectivi pe tărâmul emoțiilor!” este un program care are ca scop dezvoltarea socio-emoțională a elevilor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani, aflați în situații de risc, din cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba.

Activitățile de consiliere psihopedagogică de grup, implementate de către doamna psiholog Popescu Ioana-Mirela, îi ajută pe beneficiarii programului să comunice și să stabilească mai ușor relații cu cei din jurul lor, să-și exprime emoțiile și să le gestioneze eficient. Proiectul se desfășoară în perioada octombrie – decembrie 2019 pentru 30 de elevi aflați în situații de risc, precum: absenteism, tulburări de comportament, mediu defavorizat, situație financiară precară, părinți plecați în străinătate, părinți divorțați sau decedați etc.
Totodată, în cadrul proiectului, cadrele didactice de la ciclul primar vor beneficia de un workshop pe tema dezvoltării socio-emoționale a elevilor.
„Dezvoltarea socio-emoțională a elevilor presupune învățarea rolurilor sociale și a modalității de interacționare, stabilind relații interpersonale bazate pe încredere reciprocă. Activitățile cuprinse în programul „Detectivi pe tărâmul emoțiilor!”, structurate pe 8 module au menirea de a îndruma elevii în recunoașterea și gestionarea emoțiilor disfuncționale, trăite în diferite contexte sociale, precum: tristețe, furie, anxietate (teamă), rușine, vinovăție, gelozie, invidie și sentimente de rănire. Programul aduce un plus calitativ la nivelul unității de învățământ deoarece ca beneficiari indirecți ai acestuia pot fi identificați părinții elevilor – ameliorarea tulburărilor de comportament, unitatea școlară – scăderea riscului de abandon școlar și societatea – eficientizarea integrării și adaptării în contexte diverse de viață a elevilor” a declarat prof. Marius Cosmin PINTEA, directorul Liceului Teoretic Teiuș, Alba.
Proiectul „Detectivi pe tărâmul emoțiilor” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu