miercuri, 3 martie 2021

„Citește-mi 100 de povești” - program național pentru încurajarea lecturii în familie și în grădiniță implementat de Liceul Teoretic Teiuș, Alba

 „Citește-mi 100 de povești!” este un program care își propune să stimuleze lectura în rândul copiilor, atât în grădinițe, cât și în familie. Copiii vor avea oportunitatea de a participa la ateliere de lectură și de a-și dezvolta atenția, vocabularul, imaginația și mai ales motivația pentru învățare. Programul contribuie așadar, în mod direct, la dezvoltarea literației și a unor obiceiuri de lectură care favorizează procesul de învățare și de alfabetizare funcțională, în special pentru copiii din familiile defavorizate și izolate cultural.

Obiectivul principal este ca grădinițele Liceului Teoretic Teiuș, Alba, să devină adevărate insule de lectură și cultură pentru copii. Directorul unității de învățământ dezvoltă și  implementează, alături de echipa sa de profesori de învățământ preșcolar, un plan anual de lectură dedicat copiilor, cu sesiuni săptămânale de lectură, cu invitați care să le citească celor mici. OvidiuRo oferă cadrelor didactice sesiuni de formare centrate pe literație, punând accent pe modalitatea de a le citi copiilor, de a le capta atenția și de a le stimula curiozitatea. 


În cadrul programului „Citește-mi 100 de povești!” grădinițele vor fi dotate cu un important fond de carte tipărită și în format digital, iar copiii vor primi cărți pentru acasă, pentru a încuraja lectura în familie.

Parteneri: Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Asociația Cu Alte Cuvinte, Asociația Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice România, Fundația Noi Orizonturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu