luni, 28 decembrie 2020

134 elevi ai Liceului Teoretic Teiuș beneficiari ai proiectului „CDIdei în Povești”

Prima ediție a proiectului „CDIdei în Povești” a ajuns la final. Alături de Irimeș Alexandra, profesor documentarist și Popescu Ioana-Mirela, profesor consilier școlar, 134 de elevi din ciclul primar al Liceului Teoretic Teiuș au învățat despre un stil de viață sănătos prin intermediul poveștilor. În perioada octombrie – decembrie 2020 au fost derulate activități pentru elevii din clasele pregătitoare, I și a II-a și pentru părinții acestora, abordând sfera sănătății psihice, emoționale și relaționale. În cadrul celor 24 de ateliere de dezvoltare a unui stil de viață sănătos, prin intermediul poveștilor, elevii au învățat cum să-și gestioneze emoțiile și cum să stabilească relații sănătoase cu cei din jur. La începutul lunii decembrie, 20 de părinți ai elevilor din clasele primare au participat la webinarul „Un copil sănătos”, webinar susținut de profesor consilier școlar Popescu Ioana-Mirela. În cadrul webinarului au fost abordate aspecte privind semnificația conceptului „stil de viață sănătos” în societatea actuală, starea de bine și metode prin care părinții pot menține starea de bine a copiilor lor și dezvoltarea abilităților prin intermediul poveștilor și basmelor. 

Proiectul „CDIdei în Povești” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.

„În contextul actual sănătatea mintală, emoțională și relațională a elevului este un factor important și determinant în succesul școlar. Pin proiectul „CDIdei în Povești”  implementat de Liceul Teoretic Teiuș, Alba, s-a dorit implicarea unității de învățământ în societatea locală sugerând, elevilor și părinților, metode eficiente de menținere a sănătății psihice, emoționale și relaționare prin utilizarea lecturii ca mijloc de prevenție” ne-a declarat prof. Marius Cosmin PINTEA, directorul Liceului Teoretic Teiuș, Alba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu