joi, 12 noiembrie 2020

Biblioterapie. „CDIdei în Povești” – sănătate psihică, emoțională și relațională prin intermediul poveștilor, proiect pentru elevii Liceului Teoretic Teiuș, Alba

Biblioterapie. „CDIdei în Povești” – sănătate psihică, emoțională și relațională prin intermediul poveștilor, proiect pentru elevii Liceului Teoretic Teiuș, Alba     

„CDIdei în Povești” a fost lansat în această lună în cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba. Proiectul își propune dezvoltarea unui stil de viață sănătos al elevilor din ciclul primar prin intermediul poveștilor.

În perioada următoare se vor derula activități pentru elevii din clasele pregătitoare, I și a II-a și pentru părinții acestora, abordând sfera sănătății psihice, emoționale și relaționale.  În cadrul proiectului vor participa peste 100 de elevi în cadrul a 24 de ateliere de dezvoltare a unui stil de viață sănătos și 20 de părinți în cadrul unui webinar ce va aborda această tematică. Activitățile vor fi desfășurate de profesor consilier școlar Popescu Ioana-Mirela și profesor documentarist Irimeș Alexandra. 
„Prin acest proiect dorim să abordăm si celelalte sfere ale conceptului de sănătate, și anume: sănătatea psihică, emoțională și relațională. Astfel că, elevii din ciclul primar vor învăța, prin intermediul poveștilor, despre ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos și despre metode prin care acesta va putea fi menținut”, a declarat doamna Popescu Ioana-Mirela, profesor consilier școlar în cadrul unității școlare.
Proiectul „CDIdei în Povești” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere și instituțiilor non-administrative.
„În contextul actual sănătatea mintală, emoțională și relațională a individului este un factor important în succesul școlar al elevilor. Pin proiectul implementat la nivelul unității de învățământ ne implicăm activ în societatea locală și sugerăm, elevilor și părinților, metode de menținere a sănătății psihice, emoționale și relaționare prin utilizarea lecturii ca mijloc de prevenție” ne-a declarat prof. Marius Cosmin PINTEA, directorul Liceului Teoretic Teiuș, Alba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu