joi, 19 decembrie 2013

Proiectul Un CLICK de inFORMAție premiat în cadrul campaniei Assoclic

În urma concursului de proiecte educaționale, Liceul Teoretic Teiuș s-a aflat printre laureații Assoclic, etapa a doua, 2013, participând în competiție cu proiectul Un CLICK de inFORMAție, coordonat de prof. Marius PINTEA, unitatea urmând a fi dotată cu un număr de 8 calculatoare.
Campania Assoclic face parte din proiectul "RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar - Redu, Reutilizeaza, Recicleaza, oferind o noua șansa persoanelor dezavantajate" și se înscrie într-o serie de activități desfășurate de Ateliere Fără Frontiere (AFF) și EcoTic  în cadrul proiectului co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul contribuției elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsă.
Criteriile de selecție a proiectelor au fost: pertinența, impactul social și local, impactul educativ, impactul economic și profesional, perenitatea și aprecierea globală, proiectul Un CLICK de inFORMAție îndeplinindu-le cu succes pe toate.

Proiectul propus de Liceul Teoretic Teiuș este rezultatul obiectivelor stabilite ca ținte de atins: facilitarea accesului elevilor și a comunității locale la informație, asigurarea inițierii în utilizarea tehnologiei informaționale și de educație, stimularea dorinței de cercetare documentară și dezvoltarea abilităților în procesarea informației, scopuri care se regăsesc reiterate la nivel european prin competențele chei stabilite de Uniunea Europeană și Consiliul European. Un CLICK de inFORMAție se focusează pe inițierea elevilor în tainele manipulării informației, de la ABC-ul utilizării unui motor de căutare pănă la stabilirea veridicității, prelucrarea și restituirea informației într-o formă personalizată și individualizată.
Impactul scontat al proiectului se poate traduce prin: interes crescut pentru informația de calitate și utilizarea acesteia în diverse situații concrete, folosirea informației în dezvoltarea personală autonomă, competitivitate pe piața muncii de oriunde din lume, formarea principiilor intelectuale în utilizarea tehnologiei informaționale și formarea autonomiei informaționale la elevi.

Liceul Teoretic Teiuș, condus de prof. Octavian Mihai Rusu, susține și furnizează un învățământ de calitate, asigurând formarea autonomiei informaționale la elevi și a competitivității lor în spațiului european, care facilitează mobilitatea și inserția pe câmpul de muncă.

luni, 9 decembrie 2013

Fii euROpean, promovează egalitatea de gen în școala ta!



În cadrul acestui proiect dorim să abordăm problematica de gen în rândul cadrelor didactice precum și în rândul copiilor şi să promovăm egalitatea de gen de la cele mai fragede vârste.

Motivele pentru care se dorește acest lucru sunt următorele: interes scazut pentru problematica de gen în școală, puține informații legate de educația de gen în școală, dorința de a impărtăși bune practici în ceea ce privește egalitatea de gen încă de la grădiniță;
Scopul general este de a promova specificitatea, parteneriatul și egalitatea de gen în școală.
Obiectivele urmărite sunt: identificarea rolului dimensiunii de gen în educație, identificarea dimensiunii de gen în materialele curriculare și în modul de organizare al spațiului fizic al sălii de clasă și promovarea specificității, parteneriatului și egalității în școală.
Elevii au realizat sub îndrumarea cadrelor didactice lucrări plastice având ca temă: Fii european și promovează egalitatea de gen în școala ta! folosindu-se ca tehnică de realizare colajul.
Clasele participante: a VIII-a A și a VIII-a B
Elevii care au realizat cele mai bune colaje sunt: Bordianu Georgiana, Boca Cristina, Crisan Andreea, Marc Daniel, Mezin Gabriel, Nistor Adelina, Strajan Ioan, Tamas-Crisan Denisa din clasa a VIII-a B și Corfuță Paul și Borbely Roxana Simona din clasa a VIII-a A.

Acest proiect a implicat în implementarea lui și diriginții claselor a VIII-a: prof. Gabriela LASCU și prof. Marius PINTEA