Parteneriatul are scopul de a contribui la educarea comunității și a elevilor, utilizând modalități interactive privind managementul riscului.
În cadrul activităților s-a promovat educarea privind apărarea împotriva incendiilor, precum și modul de prevenire și combatere în situații de urgență, atât în familie, cât și la școală.
Educarea privind apărarea împotriva icendiilor nu înseamnă să li se interzică copiilor tot ceea ce are legătură cu focul. Se știe că focul i-a fascinat mereu pe copii și, prin urmare, este necesat ca de la cele mai fragede vârste copiii să afle care sunt pericolele focului și fumului și să se exerseze cu ei comportamentul corect în caz de incendiu sau în diferite situații de urgență.
Scopul proiectului se poate cuantifica în următoarele obiective cadru propuse: formarea unor atitudini și comportamente responsabile în situații de urgență, dezvoltarea capacității de a folosi cunoștințele dobândite în domeniul situațiilor de urgență pentru reglarea și influențarea comportamentului propriu și de grup, dezvoltarea spiritului de solidaritate, implicarea părinților și a comunității locale în viața școlii, cunoașterea principalelor tipuri de riscuri, a formelor de manifestare a acestora, precum și a terminologiei specifice.
De asemenea s-a avut în vedere și informarea copiilor cu privire la tipurile de risc generatoare de situații de urgență, măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, capacitatea de răspuns, autosusținere și prim ajutor, precum și la comportamentul adecvat în cazul producerii situațiilor de urgență.