marți, 12 octombrie 2021

„Aleg să trăiesc sănătos!”, proiect adresat adolescenților din cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba

 Un nou proiect, „Aleg să trăiesc sănătos!”, a fost lansat în această lună în cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba. Proiectul își propune conștientizarea importanței adoptării unui stil de viață sănătos a adolescenților din cadrul Liceului Teoretic Teiuș, prin activități de educație nonformală.

În perioada următoare se vor derula activități pentru elevii din clasele de liceu și pentru părinții acestora. Activitățile desfășurate de Asociația Iochebed, în colaborare cu doamna profesor consilier școlar Popescu Ioana-Mirela, vor aborda teme precum: Nutriție și sport, Sănătate și igienă, Emoțiile în viața mea, Consumul de substanțe, Relații sănătoase și boli cu transmitere sexuală. În cadrul proiectului vor participa 100 de elevi la ateliere de dezvoltare a unui stil de viață sănătos și 20 de părinți în cadrul unui webinar ce va aborda tematica relațiilor sănătoase vs de cea a relațiilor toxice.

Proiectul se va desfășura în primul semestru al anului școlar 2021-2022, pentru 100 de elevi cadrul Liceului Teoretic Teiuș, Alba. „Aleg să trăiesc sănătos!” este finanțat prin programul Start ONG, program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Adolescenții sunt supuși constant presiunilor din partea școlii, a prietenilor și a părinților, iar acest aspect face ca adoptarea unui stil de viață sănătos să fie dificilă. Din cauza lipsei programelor de educație privind deprinderile de viață, a lipsei supravegherii părinților și a posibilităților limitate de educație a acestora, dar și din cauza accesului ușor la alcool, tutun și droguri, adolescenții se confruntă cu multe provocări. Acest proiect s-a născut din dorința reducerii acestor comportamente de risc și conștientizarea importanței adoptării unui stil de viață sănătos de către adolescenți.”, a declarat doamna Ioana-Mirela Popescu, profesor consilier școlar în cadrul unității școlare.

„Stilul  de  viață  se  referă  la  totalitatea  deciziilor  și  comportamentelor  care  afectează  sănătatea

personală. „Aleg să trăiesc sănătos!” este un proiect destinat adolescenților școlii noastre care încearcă să influențeze alegerile și deciziile acestora în ce privește sănătatea și adoptarea unui stil de viață echilibrat. Temele abordate precum nutriția, igiena, emoțiile, consumul de substanțe sunt de interes, și acoperă un spectru larg în determinarea și însușirea/dezvoltarea comportamentelor unui stil de viață sănătos.”, a declarat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș, Alba.
 

marți, 10 august 2021

Liceul Teoretic Teiuș, Alba, derulează proiectul „Asigurarea accesului elevilor Liceului Teoretic Teiuș la procesul de învățare online prin furnizarea tabletelor școlare și a altor echipamente IT pentru activități didactice’’

Denumirea Beneficiarului: LICEUL TEORETIC TEIUȘ

Scopul proiectului: Asigurarea accesului elevilor Liceului Teoretic Teius si a structurii arondate, Școala Primară Căpud, la procesul de învățare în mediul online, prin achiziționarea de echipamente mobile de tipul tabletelor pentru uz școlar, destinate elevilor, precum si a unor echipamente si/sau dispozitive electronice necesare activităților didactice (pentru cadrele didactice sau pentru sălile de clasă), astfel încât procesul educațional să se desfășoare în condiții cât mai sigure.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Facilitarea accesului elevilor, înmatriculați în anul scolar 2020-2021 în cadrul unității de învățământ, la procesul de predare online prin furnizarea a 640 tablete de uz școlar, până în luna a 10-a a perioadei de implementare a proiectului.

2. Promovarea desfășurării optime a procesului de predare online prin furnizarea a 170 echipamente / dispozitive IT pentru activități didactice, până în luna a 10-a a perioadei de implementare a proiectului.

     Rezultate preconizate:

1.   Un număr de 640 de tablete pentru uz școlar furnizate elevilor înmatriculați în anul școlar 2020-2021 în cadrul unității de învățământ, până în luna a 10-a a perioadei de implementare a proiectului.

2.   Un număr de 170 de echipamente / dispozitive IT furnizate pentru activități didactice în mediul online, până în luna a 10-a a perioadei de implementare a proiectului.

 

Valoarea totală a proiectului: 1.616.751,67 lei

Valoarea cofinanțării UE (FEDR): 1.302.624,72 lei

Valoarea nerambursabilă din bugetul naţional: 229.874,95 lei

Data începerii proiectului: 26.04.2021

Data finalizării proiectului: 26.11.2021

Cod MySMIS proiect: 144008

 

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

 

Competitivi împreună!

 

Date de contact: 

Site: https://liceulteoreticteius.ro/

E-mail: liceulteius@yahoo.com

Telefon: 0258.851.157

Manager de proiect: Pintea Marius - Cosmin

Telefon: 0745.093.273

Adresă: Str. Decebal, nr. 22, Teiuș, cod poștal 515900, jud. Alba

 

Link către site-ul web al Instrumentelor Structurale în România, https://mfe.gov.ro/.

miercuri, 3 martie 2021

„Citește-mi 100 de povești” - program național pentru încurajarea lecturii în familie și în grădiniță implementat de Liceul Teoretic Teiuș, Alba

 „Citește-mi 100 de povești!” este un program care își propune să stimuleze lectura în rândul copiilor, atât în grădinițe, cât și în familie. Copiii vor avea oportunitatea de a participa la ateliere de lectură și de a-și dezvolta atenția, vocabularul, imaginația și mai ales motivația pentru învățare. Programul contribuie așadar, în mod direct, la dezvoltarea literației și a unor obiceiuri de lectură care favorizează procesul de învățare și de alfabetizare funcțională, în special pentru copiii din familiile defavorizate și izolate cultural.

Obiectivul principal este ca grădinițele Liceului Teoretic Teiuș, Alba, să devină adevărate insule de lectură și cultură pentru copii. Directorul unității de învățământ dezvoltă și  implementează, alături de echipa sa de profesori de învățământ preșcolar, un plan anual de lectură dedicat copiilor, cu sesiuni săptămânale de lectură, cu invitați care să le citească celor mici. OvidiuRo oferă cadrelor didactice sesiuni de formare centrate pe literație, punând accent pe modalitatea de a le citi copiilor, de a le capta atenția și de a le stimula curiozitatea. 


În cadrul programului „Citește-mi 100 de povești!” grădinițele vor fi dotate cu un important fond de carte tipărită și în format digital, iar copiii vor primi cărți pentru acasă, pentru a încuraja lectura în familie.

Parteneri: Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Asociația Cu Alte Cuvinte, Asociația Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice România, Fundația Noi Orizonturi.