joi, 21 februarie 2013

Vestimentația la romani

PROIECT DE ANIMAȚIE CULTURALĂ ȘI DOCUMENTARE

 Roma, pe lângă cei o mie de ani de istorie, nu a creat doar un imperiu, ci a dat viață și unei experiențe politice, militare, umane și sociale încă neegalate. Splendoarea civilizației sale a fost pe măsură și legăturile cu actualitatea atât de frecvete și profunde, încât cu toții avem impresia, ca să spunem, așa genetic. Nu este așa. Dacă multe aspecte ale vieții romane sunt, în mod surprinzător, identice cu cele de azi, încât dau impresia unei absolute, totale continuități, altele apar în schimb depărtate și străine sensibilității noastre, făcându-ne să simțim cu consternare vertiginozitatea secolelor care ne separă de strămoșii noștri. În acest proiect ne propunem să abordăm civilizația romană din perspectiva îmbrăcămintei, vestimentației și podoabelor purtate de romani.
Obiectivele propuse: cunoașterea unor repere din civilizația și lumea romană; cunoașterea aspectele semnificative, necunoscute, surprinzătoare și implicate în viața cotidiană a cetățenilor Romei; folosirea cheilor cărții în căutarea informației necesare: sumar, cuprins, index, glosar, erată; definirea și întocmirea unei bibliografii;
La proiect au participat elevii claselor a VIII-a (A,B,C). Proiectul a fost realizat în colaborare cu profesorul de disciplină (limba latină).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu